Hårersättning

Vid omfattande håravfall på hjässan

Personer med skallighet på hjässan eller hela huvudet, på grund av omfattande håravfall, kan med hjälp av hårersättning få sin tidigare frisyr tillbaks. Hårersättning är en ickekirurgisk metod med utmärkta resultat.

De stora framstegen inom dessa områden gör det numera mycket svårt att skilja på vanligt hår och hårersättning. Dagens hårersättningar görs i material som är naturliknande och stämmer väl överens med både din egen hårbotten samt ditt eget hår. Dessutom är frisyr och hårfärg helt och hållet anpassat efter ditt egna hårs struktur och färg. Rätt behandlad och anpassad blir hårersättningen en naturlig del av ditt utseende.

Tillsammans med en erfaren stylist utformar ni noggrant en hårersättning som exakt integreras med ditt egna hår. Detaljerad uppmärksamhet ägnas till designen på hårersättningen och även ditt hårs egenskaper. Ni väljer ut en hårplatta som ska användas att skapa hårersättningen på. Här finns det många val att göra beroende på hur du vill att din hårersättning ska sitta på huvudet. Ni bestämmer sedan hårfärg, längd på håret och vilken kvalitet du vill ha på din hårersättning. Idag finns det inga begränsningar på hur hårersättningen kan se ut – lockigt, rakt tjockt tunt ljust mörkt.

Nya infästningstekniker med biologisk lim gör att hårersättningar kan vara permanenta under en viss tid. Detta innebär att man bär dem dygnet runt under en begränsad tid. Hårersättningen tas av och justeras hos frisören ca var 4 vecka. Det finns idag ett flertal olika metoder för att fästa hårersättningen. Vissa av dem innebär att du kan sporta, bada, duscha och basta utan att behöva oroa dig. Du bär den dygnet runt och ingen märker skillnaden mot ett växande hår.

Det finns även icke-permanenta varianter med tejp eller klämmor.

Innehållet på denna webbplats är strikt informativt och bör inte betraktas som medicinsk rådgivning. Kontakta legitimerad sjukvårdspersonal för diagnos och behandlingsrekommendationer. Reklam och marknadsföring av receptbelagda läkemedel i Europa är förbjudet och olagligt.