Laserbehandling

Laserbehandling mot håravfall

Att behandla håravfall med laser är en metod som kommit starkt på senare tid. Redan på 70-talet började det experimenteras med laser mot håravfall. Principen är att en lågenergilaser lyser på olika delar av hjässan. Detta stimulerar hårsäckarna att skapa nya celler samt öka blodciruklationen. Behandlingen måste dock göras några gånger, vilket kan vara en nackdel. Fördelen är att man inte behöver använda några kemikalier. Behandling med laser reparerar också skador som kan ha uppstått till följd av behandling med kemikalier. Laserbehandling hjälper också till att förbättra hårbotten genom att lindra mjäll och seborré för dem som lider av det. Denna behandling används ofta i kombination med läkemedel mot håravfall som till exempel Propecia, Rogaine/Regaine eller Recrea.

Det finns olika sorters behandling med laser. Ett exempel är Laser Luce LDS 100 som är en effektiv metod eftersom den ökar blodflödet till hårsäckarna i hårbotten. Dessa kan sedan bättre ta upp näringsämnen och hårkvalitén blir bättre genom att hårstråna blir tjockare samt mer elastiska. När detta skett går inte håret av lika lätt som tidigare. Håret stannar således kvar på hjässan längre. Laserljus absorberas av huden och stimulerar blodflödet. Cellen absorberar ljuset, läker och dess ämnesomsättning blir bättre. Detta gör även att det hormon som orsakar håravfall bryts ner. En del av behandlingen går ut på att energin från lasern omvandlas till cellenergi. Då kan cellen ta upp näring och göra sig av med slaggprodukter snabbare. Lasern hjälper även till att syresätta blodet i området.

Ska man göra en laserbehandling går man till en hårklinik där man köper ett behandlingspaket för ett år. Behandlingstillfällena är cirka 15-20 minuter i längd. Till en början får patienten behandling ett par gånger i veckan för att sedan glesa ut behandlingstillfällena. Ett års laserbehandling på en hårklinik kostar ofta över 20 000kr. Många som provat på laserbehandling säger sig märka resultat efter cirka 6-12 veckor. Fördelen med laserbehandling är att det inte kräver någon form av operation och att det inte heller är lika smärtsamt som en hårtransplantation. Den är även lämplig för både män och kvinnor.

Tänk på att innan en laserbehandling görs måste läkaren ta reda på orsaken till håravfallet. Alla är inte lämpade för en sådan behandling.

Hårlaserbehandling hemma

Det finns nu även en typ av laserbehandling för hemmabruk som ger samma effekt som de hårlaserbehandlingar som du kan få på diverse salonger och kliniker runt om i Sverige. En sådan hårlaser, som till exempel Spencer Forrest X5 Hair Laser, används i första hand för att öka blodtillförseln och skapa fotokemiska reaktioner vilket skapar goda förutsättningar för att förebygga håravfall och att man skall få en återväxt. Den stora fördelen med dessa produkter är det låga priset jämfört med salongsbehandlingar och att du kan använda den var och när du vill. Du har även maskinen livet ut till skillnad från salongsbehandlingar vilka oftast tar slut efter 1 år. Dessa används bekvämt i ca 15 minuter, ett par gånger i veckan.

Köp Spencer Forrest X5 Hair Laser hos Eleven.se till ett mycket förmånligt pris.

Innehållet på denna webbplats är strikt informativt och bör inte betraktas som medicinsk rådgivning. Kontakta legitimerad sjukvårdspersonal för diagnos och behandlingsrekommendationer. Reklam och marknadsföring av receptbelagda läkemedel i Europa är förbjudet och olagligt.