Rogaine/Regaine

Stimulerar hårväxt vid tidiga former av håravfall

Rogaine Regaine mot håravfall

Köp Rogaine hos Gents.se

Minoxidil, som säljs under namnen Rogaine/Regaine, Recrea, Vanarex, Avacor och Mintop, är ett läkemedel som på 70-talet egentligen togs fram för att sänka blodtrycket. På vissa patienter märktes dock en ökad behåring på vissa delar av kroppen. Detta gjorde att läkemedelsföretaget tog fram en variant av Minoxidil i en form av spritlösning som var avsedd att smörjas in på de ställen där ökad behåring var en önskan.

Hur läkemedlet främjar hårväxt är inte helt klarlagd. Det spekuleras att genom att vidga blodkärlen och öppna kaliumkanaler, gör det att mer syre, blod och näring når fram till hårsäcken.

Läs igenom detta om du funderar på att Köpa Rogaine.

Användning

Lösningen appliceras två gånger om dagen, genom att det gnuggas in i hårbotten där håravfallet börjat. Viktigt här är att inte få vätskan till andra delar av huden, eftersom det kan leda till ökad hårväxt på oönskade ställen.

Om du tvättar ditt hår som en del av din rutin, är det bäst att se till att du tvättar och torkar håret innan du applicerar snarare än efteråt. Annars finns risken att du tvättar ut lösningen. Använd helst schampo och balsam som inte innehåller dimetikon då det kan hämma upptaget. Ifall du inte vill byta hårprodukt utan vill fortsätta något med dimetikon, applicera då Regaine och låt det verka i en timme innan du shampoonerar ditt hår. Doserna är uppmätta. Varje tryck från pumpen ger 1 ml lösning. Använd inte överdrivna mängder. Massera lösningen i hårbotten och i alla drabbade områden.

Biverkningar

Mediciner och deras eventuella biverkningar kan påverka enskilda människor på olika sätt. Följande är några av de biverkningar som är kända för att vara förknippade med detta läkemedel. Bara för att en biverkning anges här, betyder det inte att alla människor använder detta läkemedel kommer att uppleva detta eller några biverkningar överhuvudtaget.

  • Huvudvärk
  • Tillfälligt håravfall i början
  • Reaktioner på applikationsstället såsom utslag, klåda, hudirritation, rodnad i hårbotten, torr eller flagnande hårbotten
  • Oönskad hårväxt på andra delar av kroppen
  • Förändringar i håret konsistens och färg
  • Andnöd
  • Lågt blodtryck
  • Svullna händer eller fötter

Det finns de läkare som rekommenderar att du inte använder Rogaine i samband med hårtransplantation. Fråga din kirurg ifall du har gjort en hårtransplantation vad han tycker om medicinen och ifall användandet kan ge negativa effekter på den utförda kirurgin.

Resultat – fungerar Rogaine?

Regaine kommer inte att fungera för alla och det är omöjligt att förutsäga vilka det kommer fungera för. Yngre män som har förlorat hår under en kort tid eller har ett litet område av skallighet är mer benägna att se bra resultat än män som har förlorat hår i många år eller som har ett stort område av skallighet. Det uppskattas att ungefär hälften av användarna får en önskad effekt. Det kan i bästa fall leda till en kvalitativ förbättring av befintliga tunt hår och i vissa fall mindre återväxt på ställen där hår försvunnit. Den naturliga hårväxtcykeln är en långsam process. Eftersom det samverkar med denna process kan inte resultat förväntas över en natt. Att bedöma resultaten bör endast göras efter att ha nyttjat medlet i minst fyra månader. Om behandlingen avbryts, återgår hårets tillstånd till utgångsläget efter ca 3-4 månader. Med Rogaine Forte går det däremot lite snabbare. Det är med andra ord endast effektivt så länge du använder det.

Köpa

Produkten fanns ursprungligen endast i styrkan 20 mg/ml. Sedan några år tillbaks finns det även i en mycket starkare variant, vid namn Rogaine Forte, som innehåller 50mg/ml. Köp Rogaine hos Gents.se till ett förmånligt pris.

Innehållet på denna webbplats är strikt informativt och bör inte betraktas som medicinsk rådgivning. Kontakta legitimerad sjukvårdspersonal för diagnos och behandlingsrekommendationer. Reklam och marknadsföring av receptbelagda läkemedel i Europa är förbjudet och olagligt.