Vanliga frågor

Förstörs håret om man tvättar det varje dag?

Den kanske vanligaste av alla frågor rörande hår. Ja, vatten har ju inte samma ph-värde som hår. Man bör ha ett riktigt bra schampo som ligger mellan 4,5 och 5,5 och helst försöka att inte tvätta håret varje dag.

Stämmer det att vissa blekningsmedel för slingor är skonsammare än andra?

Ja, det beror på styrkan på väteperoxiden och om man använder värme eller folie.

Lagar balsam trasiga hårtoppar?

Nej, balsam gör håret mjukt och tar bort statisk elektricitet. Det enda sättet att ta bort trasiga toppar är att klippa bort dem.

Varför kan håret bli platt av balsam?

Det beror på att man inte har sköljt ur det ordentligt eller att det inte passar håret. Byt till ett lättviktsbalsam.

Påverkas håret av ens kost?

Ja, men börjar man äta vitamintillskott som till exempel Priorin tar det ungefär tre månader innan man märker någon skillnad. Kroppen behöver en allsidig kost med alla grundämnena som protein, fett, kolhydrater, vatten, vitaminer och mineraler.

Sliter stylingprodukter på håret?

Nej, dagens produkter är så bra att man kan använda dem varje dag. Fast undvik hårspray med alkohol, de vattenlösliga sorterna är skonsammare.

Blir håret förstört om man färgar eller slingar det?

Håret blir poröst av kemisk behandling. Om det förstörs beror på kvalitén på håret innan behandlingen. Ibland känns håret bättre efteråt och ett tunt, platt hår kan behöva “förstöras” för att få volym.

Innehållet på denna webbplats är strikt informativt och bör inte betraktas som medicinsk rådgivning. Kontakta legitimerad sjukvårdspersonal för diagnos och behandlingsrekommendationer. Reklam och marknadsföring av receptbelagda läkemedel i Europa är förbjudet och olagligt.